UncategorizedForventninger til sommerferien

27. juni 20220
https://dinfamiliecoach.dk/wp-content/uploads/2020/07/Dark-Blue-Photo-Happy-Birthday-Facebook-Post-4-1.png
Kære alle

Der kommer en masse familier hos mig, som er nervøse for, hvordan ferien skal spænde af, fordi ferien er en periode, hvor alle rutiner bliver sat på hold, samtidig med at vi er tæt fysisk sammen i lang tid. Det kan være krævende for nogle at komme gennem ferien uden for mange konflikter og skæld ud, men jeg har lavet en guide med gode råd til, hvordan man kan komme godt i gang med – og gennem – ferien med børn.

De bedste hilsner og ønsker om en god sommer,

Ditte

#Forventninger til ferie

Sommerferien er en tid, som der er mange forventninger til – både fra børnenes og de voksnes side. Det handler ikke kun om forventninger til hvad der skal ske, men også om, hvordan vi skal være sammen.

Jeg vil foreslå, at man inden ferien starter tænker over, hvad det er for nogle forventninger man som voksen har til børnene og prøver at sætte ord på det.

Oplevelsen af at forventningerne er for høje, vil give barnet en dårlig følelse af ikke at gøre det godt nok. Når vores forventninger til barnet bliver for høje, vil de ikke føle sig mødt – og derfor ofte forsøge at skaffe sig opmærksomhed på uhensigtsmæssige måder.

Tag også en åben snak med børnene om, hvad de forventer sig af ferien og af de voksne.

I kunne f.eks. tale om følgende:

  • Hvad glæder vi os mest til i ferien? En god ide er selv at melde ud, f.eks: ”Jeg glæder mig til at læse i min bog hver dag” eller ”Jeg vil ud og bade hver aften i havet”.
  • Hvad glæder børnene sig til, og hvad har de lyst til? Er det mon at sove i telt i haven? Er det at gå i nattøj hele dagen? Eller er det en tur i Tivoli? Og kan dette lade sig gøre, eller skal der findes på et alternativ?
  • Husk lidt, men godt! Nogle gange har vi voksne mange ideer og forestillinger, hvor børnene er meget mere i nuet. Prøv at følge børnene og mærk efter, hvor de er henne på barometeret, når I er afsted. Det kan være en tur i Zoo, hvor de voksne synes, man skal se alle dyrene, mens børnene måske er trætte på halvvejen – og så er det måske tid til at tage hjem og komme tilbage en anden dag.
  • Hvordan I som forældre kan få en pause. Giv evt. hinanden et signal om, at nu er det tid til et hvil, lidt fred til ørerne eller ligefrem en middagslur. I stedet for at køre batterierne helt flade uden pauser kan vi som forældre bedre passe på os selv, hvis vi får taget en slapper undervejs og trukket vejret i løbet af dagen.
  • Lad være med at have projekter på hinandens vegne i ferien. Og giv hinanden plads følelsesmæssigt, så alle kan få lov at have det, som de har det. I stedet for at sige sådan noget som ”Hvorfor gider du aldrig noget” eller ”Hvorfor er du her overhovedet”, så prøv i stedet at tale fra dit personlige sted: ”Hey, jeg bemærker, at du virker træt. Trænger du til et hvil?” eller ”Er der noget du rigtig gerne vil, mens vi er på denne ferie i stedet for det, vi gør nu?” På den måde kan man få en ferietid med færre konflikter, mere ro og større glæde.
  • Til sidst men ikke mindst, inspireret af den gode Fie Hørby, lad være at have projekter på hinandens vegne i ferien. Lad hinanden være følelsesmæssigt så alle kan få lov at have det som de har det. I stedet for ”Hvorfor gider du aldrig noget” ”Hvorfor er du her overhovedet” Så prøv i stedet at tale fra dit personlige sted ”Hey, jeg bemærker at du virker træt, trænger du til et hvil?” ”Er der noget du rigtig gerne vil mens vi er på denne ferie i stedet for det vi gør nu?”

På den måde kan man få en ferietid med færre konflikter, mere ro og større glæde.

 

OBS! Husk at i denne sommerferie er der halv pris på rigtig mange aktiviteter, b.la ZOO Se LINK HER

GOD SOMMERFERIE

 

 

Ditte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://dinfamiliecoach.dk/wp-content/uploads/2018/08/dinfamiliecoach_hvidlogo.png

Find Din Familie Coach på:

https://dinfamiliecoach.dk/wp-content/uploads/2018/08/dinfamiliecoach_hvidlogo.png

Find Din Familie Coach på:

Copyright Din Familie Coach. All rights reserved 2023. Design af Oscar Vain Gilbert

Copyright @ DinFamilieCoach. All rights reserved 2023. Design af Oscar Vain Gilbert

Call Now ButtonFå 30 min gratis coaching nu!