UncategorizedI stedet for skæld ud

1. juli 20220
https://dinfamiliecoach.dk/wp-content/uploads/2020/07/Dark-Blue-Photo-Happy-Birthday-Facebook-Post-9-1.jpg
Kære alle

Der kommer en masse familier hos mig, som er nervøse for, hvordan ferien skal spænde af, fordi ferien er en periode, hvor alle rutiner bliver sat på hold, samtidig med at vi er tæt fysisk sammen i lang tid. Det kan være krævende for nogle at komme gennem ferien uden for mange konflikter og skæld ud, men jeg har lavet en guide med gode råd til, hvordan man kan komme godt i gang med – og gennem – ferien med børn.

De bedste hilsner og ønsker om en god sommer,

Ditte

#I stedet for skæld ud

Noget af det, man skal prøve at tænke over, inden ferien starter, er, at der aldrig er noget, der er perfekt. Heller ikke sommerferien. Alt det, man møder i hverdagen, vil man også møde, når man holder fri sammen. Dét kan man lige så godt slutte fred med på forhånd. Det er altså ikke et spørgsmål OM, man får konflikter – nej, det handler om, HVORDAN man håndterer dem.

I ferien som på alle andre tidspunkter gælder det, at forældrene har lederskabet, men det betyder ikke vi skal skælde ud for at lede. Vi er ikke ligesindede med vores børn, men de er ligeværdige mennesker, og vi skal møde dem på en kærlig og konstruktiv måde. Det gør du ved at bruge det personlige sprog: ”Jeg vil gerne have, du taler pænt til mig.” eller: ” Jeg kan godt forstå du vil have is nr. 14, men nu siger jeg nej.” Og når du bliver mødt af et dybfølt ”Øøøøvvv!!!” siger du bare roligt og tydeligt: ”Ja, øv altså.”

Og ja, børn skal virkelig have ting af vide mange gange – også større børn. Og ja, det kan godt passe, at de ikke lige hører efter – og ja, de kommer til at spise uden at få lov – og ja, de sviner – og ja, de svarer igen og kan være så frække… Og netop lige dér har de brug for, at der står en voksen og kan rumme alt det, og som ikke skælder ud.

Alle børn gør det så godt de kan hver dag – også i ferien.
Så i stedet for at skælde ud, så prøv at:
  • Fortælle hvad du forventer af barnet i det personlige sprog: ”Jeg vil gerne have du sætter dig ned”.
  • Huske kontakten før budskabet. Børn er meget sensitive overfor vores tonefald. Når vi udtrykker os i en hård tone, opfattes det også som skæld ud.
  • Minde dig selv om, at du er den voksne, og den voksne har altid ansvaret for både ord og tone.

 

Vil du have flere råd til, hvordan du undgår at ende med at skælde ud, så lyt til podcasten Skæld ud, som du kan finde her på siden
KLIK HER for at høre min podcast.

 

Ditte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://dinfamiliecoach.dk/wp-content/uploads/2018/08/dinfamiliecoach_hvidlogo.png

Find Din Familie Coach på:

https://dinfamiliecoach.dk/wp-content/uploads/2018/08/dinfamiliecoach_hvidlogo.png

Find Din Familie Coach på:

Copyright Din Familie Coach. All rights reserved 2023. Design af Oscar Vain Gilbert

Copyright @ DinFamilieCoach. All rights reserved 2023. Design af Oscar Vain Gilbert

Call Now ButtonFå 30 min gratis coaching nu!