UncategorizedTilbage til hverdagen

21. juli 20220
https://dinfamiliecoach.dk/wp-content/uploads/2020/07/106951112_1139197706433696_1531785751666639339_n.jpg

Kære alle

Der kommer en masse familier hos mig, som er nervøse for, hvordan ferien skal spænde af, fordi ferien er en periode, hvor alle rutiner bliver sat på hold, samtidig med at vi er tæt fysisk sammen i lang tid. Det kan være krævende for nogle at komme gennem ferien uden for mange konflikter og skæld ud, men jeg har lavet en guide med gode råd til, hvordan man kan komme godt i gang med – og gennem – ferien med børn.

De bedste hilsner og ønsker om en god sommer,

Ditte

#Tilbage til hverdagen

Nu er ferien ved vejs ende, og vi skal alle tilbage til hverdagen. Nogle længes efter at komme tilbage – andre ville ønske, at man kunne tage lidt af ferien med sig ind i hverdagen. Hvis det første gør sig gældende, så prøv at lave en lille refleksion inden næste ferie: Skal vi mon lave noget andet? Skal der måske slappes mere af? Er der mon noget, du længes efter, som du heller ikke fik i ferien?

Hvis du derimod går og tænker på, hvordan ferien kunne komme mere med over i hverdagen, så sæt fokus på de små stunder i ferien, der gjorde det hele rart. Måske var det at læse lidt hver dag, måske satte I tempoet ned? Måske havde I ikke så travlt med at gå og rette på hinanden, så alle virkede mere afslappede?

Hverdagen er den, vi har mest af – og det er også den, der kan dræne os fuldstændig, hvis den ikke fungerer. Men vi har et valg, vi kan sagtens tage de gode ting fra ferien med ind i hverdagen.

Jeg får mange henvendelser fra forældre, som virkelig gerne vil have et positivt og ligeværdigt forhold til deres børn. Det, der ofte sker, når hverdagen bliver presset, er, at de gamle mønstre bliver aktiveret, hvilket resulterer i skæld ud og negativ stemning.

Så hvis de gode ting fra ferien skulle tages med over i hverdagen, kunne I prøve at:

  • Sætte tempoet ned i hverdagen og sørge for ikke at planlægge for meget på en uge. På den måde kan I bedre trække vejret
  • Holde fast i de gode ferierutiner. Det kunne være at bade i havet hver dag, læse sammen, spille sammen eller gå en tur efter maden hver dag
  • Huske at sætte tid af til at lave absolut ingenting, så alle i familien får mulighed for at komme ned i gear.

Ditte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://dinfamiliecoach.dk/wp-content/uploads/2018/08/dinfamiliecoach_hvidlogo.png

Find Din Familie Coach på:

https://dinfamiliecoach.dk/wp-content/uploads/2018/08/dinfamiliecoach_hvidlogo.png

Find Din Familie Coach på:

Copyright Din Familie Coach. All rights reserved 2023. Design af Oscar Vain Gilbert

Copyright @ DinFamilieCoach. All rights reserved 2023. Design af Oscar Vain Gilbert

Call Now ButtonFå 30 min gratis coaching nu!